Speltpasta met garnalen

Pasta garnalenGister heb ik heerlijk gegeten met mijn vriendje! Ik maakte de Jamie Oliver Spaghetti met garnalen, maar dat iets aangepast! Binnen ongeveer 20 minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel. Het lijkt misschien een lange lijst ingrediënten, maar een groot deel had ik al in mijn koelkast en keukenkastje staan.

Ingrediënten, 2 personen:
- 150 gr spelt tagliatelle (o.a. verkrijgbaar bij de Jumbo)
- 2-3 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 halve rode peper, fijngesneden (als je van pittig houdt, zou je ook een hele peper kunnen nemen)
- 150 gr jumbo garnalen
- twee flinke scheuten witte wijn
- 6 zongedroogde tomaatjes, fijngemalen in blender of met staafmixer
- sap van een kwart citroen
- 25o gr cherrytomaatjes, gehalveerd
- twee handjes verse spinazie (optioneel)
- 70 gr rucola
- parmezaanse kaas

Bereiding:
Kook de speltpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (dit was bij mij maar 4 minuten).

Verhit in een wokpan de olijfolie en voeg de knoflook en rode peper toe. Zodra de knoflook begint te kleuren, voeg je de garnalen toe en deze bak je 1-2 minuten mee. Vervolgens giet je de witte wijn en de zongedroogde tomaatjes erbij. Laat dit even pruttelen. Voeg na 2 minuutjes ook de cherrytomaatjes en spinazie toe. Laat dit nog een paar minuten staan.

Op het laatst voeg je de pasta, twee handjes rucola en eventueel wat kookvocht toe. Roer alles goed door elkaar. Breng verder op smaak met zout en peper en het sap van de citroen (wees hier voorzichtig, de citroen overheerst nogal snel). Serveer de pasta met extra rucola en parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

3 Comments

  1. Cynthia says:

    20 January , 2014 at 22:54

    Mij lijkt het een lekker recept Marije, een leuke variatie op de standaard pasta met rode saus..
    En leuk dat je een blog bent begonnen en dat je je foto’s en recepten met ons wil delen !
    Succes, Cynthia.

Leave a Reply to Josje Cancel reply