Bananen chocoladecake

IMGP0305

Ik had iets te vieren en zin in chocolade en daarom maakte ik deze bananen chocoladecake. Het recept komt van de blog ‘eetspiratie’. Het is een lekkere, nootachtige cake met chocoladesmaak, maar je proeft ook de dadels en banaan. Heerlijk als toetje of tussendoor!

Ingrediënten:
- 150 gr amandelmeel
- 100 gr speltbloem
- snufje zout
- 2 tl bakpoeder
- 30 gr rauwe cacao
- 6 madjool dadels
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 20 gr pecannoten
- 2 el gesmolten kokosolie
- 60 gr pure chocolade, gehakt in kleine stukjes
- scheutje amandelmelk

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.

Gebruik twee kommen. Maak met een keukenmachine de bananen, dadels en pecannoten klein. Doe deze ingrediënten samen met de andere ’natte’ ingrediënten (eieren, kokosolie) in een kom. Meng in de andere kom de ‘droge’ ingrediënten: amandelmeel, speltbloem, zout, bakpoeder en rauwe cacao met elkaar. Zeef nu het droge meelmengsel boven de kom met de ’natte’ ingrediënten en spatel alles goed door elkaar. Als het beslag te droog is, kun je wat amandelmelk toevoegen. Schep als laatste de gehakte chocoladestukjes door het beslag en giet het beslag in de bakvorm. Doe de cake voor 45 minuten in de oven en test eventueel met een sateprikker of de cake klaar is. Eet smakelijk!

gezonde chocoladecake

One Comment

  1. says:

    1 May , 2014 at 22:16

    […] Om deze dag te vieren maakte ik een chocoladecake voor mijzelf (uiteraard heb ik gedeeld)! In plaats van de heerlijke vol-met-suiker-en-andere-slechte-producten taart van de Allerhande die mijn oom vorig jaar met kerst maakte (zie foto hierboven), maakte ik een chocoladecake die een stuk gezonder was (zie foto hieronder). Het recept vind je hier!  […]

Reageer