Brownie van zoete aardappel en amandelen

brownieHallo allemaal! Gister heb ik een recept uitgeprobeerd. En ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er ik er precies van vind! Ik had een stuk meegenomen naar mijn werk en mijn collega’s hebben ook geproefd. Eigenlijk was iedereen enthousiast, alleen kon niemand een gepaste naam bedenken om de smaak te omschrijven.

Het recept komt van Deliciously Ella. Zij noemt het Sweet Potato Brownies. Een super gezonde versie van de brownie, namelijk zonder eieren, boter en geraffineerde suikers, en met zoete aardappel, amandelen, dadels en rauwe cacao. Ingrediënten die je niet snel bij een brownie zou verwachten, maar de smaak zal je verrassen! De brownie is best wel machtig, lekker klef, zoet en de gemalen amandelen zorgen voor veel smaak en een bite. Ook proef je de dadels goed. Je bent ongeveer 15 minuten bezig met het maken van het beslag (niet moeilijk!).

Ingrediënten (15-20 stukjes):brownie
- 2 zoete aardappels
- 120 gr amandelen
- 60 gr speltbloem
- 10 dadels
- 4 el rauwe cacao
- 3 el agavesiroop (of een ander zoetmiddel)
- zout

Bereiding
Zet de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappelen, snijd in kleine blokjes en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar. In de tussentijd kun je de rest van het beslag maken.

Leg alvast een ovenschaal klaar en bekleed het met bakpapier. Hak de amandelen fijn (d.m.v. een keukenmachine) en doe de gehakte amandelen daarna in een beslagkom. Voeg ook de bloem, cacao, agavesiroop en een snufje zout hieraan toe. Hak nu de dadels fijn (wederom met de keukenmachine). Als de zoete aardappel gaar is, giet ze dan af en voeg ze bij de dadels. Hak nu nogmaals de dadels en de zoete aardappel fijn in de keukenmachine tot het een puree wordt. Voeg de puree toe aan de beslagkom en spatel het goed door elkaar. Proef! Je kunt meer cacao, agavesiroop of bijvoorbeeld kaneel toevoegen om het beslag meer op smaak te brengen.

Doe nu het beslag in de met bakpapier beklede ovenschaal, strijk de bovenkant glad en zet het in de oven voor 20 minuutjes. That’s it!

brownie
Geniet ervan! En als je een suggestie hebt voor een passende naam, let me know!

Reageer