Courghetti met garnaaltjes

courgette pastaGoedenavond allemaal! Vanavond at ik iets wat ik al een tijdje wou uitproberen: spaghettislierten van courgette. Een prima vervanger voor spaghetti en een koolhydraatarme maaltijd, lekker gezond! Op deze manier verwerk je heel gemakkelijk veel groenten in je maaltijd. Je kunt de courgette even aanbakken, zodat het lekker warm is, maar met de zomer op komst, kun je de courgette ook ongebakken laten en is het een echte zomerse maaltijd. Ik at de pasta met een creamy pesto (zuivel-, suiker en glutenvrij) en jumbo garnalen. Je kunt ook variëren met bijvoorbeeld tomaatjes, gebakken champignonnetjes of spinazie. Jum!

Ingrediënten (twee personen):
- 2 courgettes
- avocado
- bosje verse basilicum
- citroen
- handje walnoten
- 1 knoflook, geperst
- 150 gr jumbo garnalen
- julienne snijder

Bereiding:
Gebruik de julienne snijder om de courgettes in slierten te raspen. Zet opzij. Maak de avocado-pesto met behulp van een een keukenmachine of blender. De hierin de avocado, een grote hand basilicumblaadjes, een handje walnoten en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat meer noten of basilicum toe.

Verwarm in een koekenpan een flinke scheut olijfolie en bak hierin de knoflook voor 1-2 minuutjes. Voeg daarna de jumbo garnalen toe en bak het geheel voor ongeveer 5 minuten tot de garnalen bruin kleuren. Zet de garnalen in een bakje opzij en bak in dezelfde pan de courgetteslierten aan voor ongeveer 5 minuten. Giet het vocht af en meng de avocado-pesto door de courgette spaghetti. Garneer met de garnalen en eet smakelijk!

IMGP0257

 

Reageer