Een goed begin begint met een goed ontbijt!

HavermoutpapEen goed begin van de dag begint met een goed ontbijt. Havermoutpap, waarschijnlijk heb je er al veel over gehoord. Met name door het boek ‘De voedselzandloper‘ heeft havermoutpap veel aandacht gekregen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na een keer havermoutpap geproefd te hebben, niet gelijk overtuigd was! Echter, inmiddels heb ik na een aantal pogingen met verschillende soorten melk en verhoudingen mijn ultieme havermoutpap recept gevonden!

Ingredi├źnten:
- 120 ml amandelmelk (ongezoet)
- 50 gr havermout
- flinke scheut agavesiroop (honing kan ook!)
Optioneel:
- een handje (bevroren) fruit, bv. blauwe bessen
- een stuk fruit, bv. kiwi, peer, banaan, appel
- 3 tl chiazaad
- een handje ongebranden, ongezouten noten, bv. amandelen, waloten, pecannoten

Bereiding:
Zet een klein pannetje op laag vuur op en doe de amandelmelk, de havermout en de agavesiroop tegelijk in de pan. Schil ondertussen een stuk fruit, snij het in kleine stukjes en bewaar het in een kom. Roer af en toe door de havermoutpap en zorg ervoor dat het niet hard gaat koken. Na ongeveer 5 minuutjes voeg je het bevroren fruit toe en roer je het nog een minuut goed door. Schep de havermout bij het fruit in de kom en strooi daarover chiazaad en een handje noten.

Geniet van je ontbijt, neem de tijd en begin zo heerlijk je dag!

 

Reageer