First time gnocchi

IMGP0288Hoi allemaal! Hoe was jullie Koningsnacht en Koningsdag? Ik heb twee hele leuke dagen gehad! Samen met vriendinnen de stad (Utrecht) in geweest en rondgelopen op de vrijmarkt, random oude bekenden tegenkomen, oranje tompoezen eten van bakker Smulders (the best in town!) en naar Janskerkhof en Vredenburg geweest voor chill feestje!

Op Koningsnacht at ik met twee vriendinnen en at ik voor het eerst gnocchi. Ik had geen idee wat ik er precies mee moest doen, hoe je het moet klaarmaken en vooral of het lekker was, maar gelukkig wist een vriendin dat wel. En ik vond het heerlijk! Gnocchi is een pasta-soort en wordt gemaakt van gekookte aardappelen en tarwemeel. Niet super gezond dus, omdat er in vergelijking met volkorenpasta veel zetmeel en snelle koolhydraten in gnocchi zitten. Dit zorgt voor een snelle boots in je energie, maar ook voor een snelle stijging in je bloedspiegel, en dat wil je voorkomen. Gelukkig zijn de rest van de ingrediënten in dit recept behoorlijk gezond en bevatten veel voedingsstoffen, waardoor dit zal zorgen voor een geleidelijkere stijging.

Ingrediënten (4 personen):
- 400 gr gnocchi
- zakje pijnboompitjes
- 1 ui
- 1 knoflook
- 500 gr verse spinazie
- 200 gr cherrytomaatjes
- 250 gr ricotta
- parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding:
Rooster de pijnboompitten, snipper de ui en halveer de cherrytomaatjes. Verwarm in een wokpan ongeveer 2 el olijfolie of kokosolie en fruit de ui. Bak vervolgens ook de knoflook mee voor een minuutje en voeg daarna de spinazie in delen toe aan de pan. De spinazie zal flink slinken.

Zet vervolgens een grote pan water op. Kook de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de gnocchi af. Meng het potje ricotta met het spinaziemengsel en voeg ook de cherrytomaatjes toe. Voeg als laatste de gnocchi toe aan de wokpan en roer alles nog een keer goed op. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met pijnboompitjes en eventueel nog wat parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

 

4 Comments

  1. Joost says:

    28 April , 2014 at 20:37

    Vandaag én gister gegeten, onwijs lekker. Vandaag de gnocci gebakken in plaats van gekookt, dan wordt het iets knapperiger.

Reageer