Frisse couscoussalade

IMGP0307Het is alweer een paar dagen geleden dat ik m’n laatste post heb geplaatst, sorry for that. De afgelopen dagen heb ik weinig thuis heb gegeten, dus vandaar. Ik probeer wel regelmatig op Instagram te posten wat ik dan buiten de deur eet, dus als je die nog niet volgden, bij dezen!

Na dagen met regen, begon gister weer de zon te schijnen.Yes! Ik heb deze week ook alweer twee keer kunnen hardlopen. Dat had ik vorige week wat laten liggen, omdat ik door die kou en regen totaal geen zin had om buiten rondjes te gaan rennen. Heb ik al verteld dat ik 7 juni meedoe aan de We own the night Amsterdam – 10 km run van Nike? In dezelfde periode dat ik deze blog ben begonnen, ben ik ook begonnen met hardlopen. Na 10 weken lukte het mij om aan een stuk 5 km te lopen, en nu ben ik dus aan het trainen voor de 10 km!

Anyway, een recept! Gister had ik zin in een lichte en frisse salade. En ik had zin in kip. Ik merk dat ik de laatste tijd steeds minder vlees eet, ik denk nog maar 1-2 keer per week. Vaak omdat ik er geen zin in heb of omdat ik er gewoon niet aan denk. Maar soms kan ik opeens heel erg zin hebben in een stukje vlees. Kip dus. Wil je een vega-maaltijd? Dan kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld falafel of pijnboompitjes. Verder had ik nog bosui en een citroen in mijn koelkast liggen. Nadat ik wat inspiratie had opgedaan via het internet kwam ik tot het volgende recept.

Ingredi├źnten (2 personen):
- 150 gr volkoren couscous
- 1 kipfilet
- 250 gr gekookte bieten
- 1 citroen
- 2 bosuien
- 100 gr zachte geitenkaas

Bereiding:
Doe de couscous in een pan en schenk 200 ml kokend water over. Voeg wat zout en peper toe en het sap van een halve citroen. Laat de couscous wellen voor ongeveer 10 minuten.

Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes, smeer deze in met olijfolie, zout en peper en gril of bak de kipstukjes goudbruin. Snijd de bietjes in kleine stukjes en snijd de bosui in kleine ringetjes.

Voeg de kip, bosui en bietjes bij de couscous. Garneer met geitenkaas en de rasp van een citroenschil. Breng eventueel op smaak met nog wat extra zout, peper of chilipeper. Eet smakelijk!
couscous geitenkaas kipfilet rode biet

One Comment

Reageer