Geroosterde bloemkoolsoep

Hallo allemaal! Gister maakte ik geroosterde bloemkoolsoep. Ik had nog nooit bloemkoolsoep gemaak, maar het leek mij erg lekker en dat was het ook! Soep maak ik eigenlijk altijd zelf. Het is super makkelijk, snel, lekker en gezond! Binnen 20 minuten kan je heel veel soorten soep zelf maken (courgettesoep, paprikasoep, tomatensoep, broccolisoep, pompoensoep, enz.)

geroosterde bloemkoolsoep

Ingredi├źnten (2 porties):
- kleine bloemkool
- olijfolie
- halve gesnipperde ui
- 400 ml kokend water
- groentebouillonblokje
- zout en peper
- room
- amandelen ter garnering

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Was de bloemkool en snijd hem in kleine roosjes. Leg deze op een bakplaat en doe er een scheut olijfolie en wat zout en peper over heen. Rooster de bloemkool voor ongeveer 15 minuten in de oven. Haal uit de oven wanneer de bloemkool begint te kleuren.

Kook het water. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en doe hier de ui bij. Bak dit ongeveer 2 minuutjes aan en voeg nu ook de bloemkool aan de pan toe en bak het even mee. Giet het gekookte water in de pan en verkruimel een bouillonblokje. Laat dit ongeveer 5 minuutjes staan. Gebruik een staafmixer om de soep egaal te maken en garneer met een scheutje room, peper en gehakte amandelen.

Eet smakelijk!

 

Reageer