Gezonde quinoa carnavalslunch!

quinoa lunch Het is carnaval! Voor de mensen die niet in het Zuiden wonen en zich al afvroegen waarom iedereen op het station met van die gekke sjaals en rare outfits rondloopt en waarom mensen de raarste foto’s hiervan op Facebook zetten, daarom dus! Ik ben zelf geboren en getogen in Utrecht. Ik zat wel op een katholieke basisschool, dus elk jaar mocht ik weer bedenken hoe ik verkleed wou (punker, heks, prinses, dalmatiër) op de vrijdag voor de carnavalsvakantie, maar verder merk je er in Utrecht weinig van! Gelukkig heb ik een vriendinnetje in Tilburg zitten en een vriend die uit Oosterhout komt, dus ik mag dit weekend ook mee doen!

Om mijn maag even te laten herstellen en nog genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen, maakte ik net deze gezonde en lekkere lunch die je zowel koud als warm kunt eten. Jum!

Ingrediënten (1 persoon):
- 60 gr quinoa
- handje pijnboompitten
- 1 rode paprika
- oude geitenkaas

Bereiding:
Spoel de quinoa schoon en kook vervolgens in een klein laagje water voor ongeveer 10 minuten (bekijk de verpakking). Snijd de paprika in kleine blokjes en rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan. Haal de pijnboompitten uit de pan en verwarm een klontje (kokos)olie in de pan. Bak nu de paprika goed aan in ongeveer 5 minuten. Snijd ondertussen de geitenkaas alvast in blokjes. Je kunt ook een andere kaas zoals feta, mozzarella of koeienkaas gebruiken, gewoon wat je in je koelkast hebt!

Als de quinoa ondertussen klaar is, voeg deze dan bij de paprika in de pan en breng op smaak met zou, peper en eventueel paprikakruiden. Serveer in een kommetje of op een bord en garneer met pijnboompitten en de kaas. Andere groentes of rucola past hier ook prima bij! quinoa lunch

Eet smakelijk en veel plezier dit weekend!

 

One Comment

Reageer