Gezondere crumble

bosbessen crumble

Goedenavond allemaal! Gister maakte ik een heerlijk dessert. Een toetje wat zeker past in het rijtje comfort food. Maar dan een versie waar je je niet zo heel schuldig over hoeft te voelen. Een bosbessen crumble met magere kwark. Het is super snel gemaakt en echt heerlijk. Vooral met wat kwark of een bolletje ijs. Als je geen palmsuiker hebt, kun je ook elke andere soort suiker gebruiken (kristal, basterd, etc.). Ook kun je met het fruit variëren. Appels, aardbeien, peren, pruimen, alles kan.

Ingrediënten (2 personen):
- 50 gr boter, op kamertemperatuur
- 50 gr havermout
- 40 gr volkorenmeel
- 30 gr palmsuiker
- 100 gr diepvries bosbessen
- kwark of ijs (optioneel)
- kleine bakvorm (ongeveer het oppervlakte van een kuip boter)

Bereiding:
Zet de oven op 200 graden.Vul de bakvorm met een laagje fruit zodat je nergens de bodem meer ziet. Doe de boter, havermout, volkorenmeel en palmsuiker in een kom en kneed het met je handen. Er ontstaat al snel een kruimelachtig deeg. Verdeel het deeg over het fruit. In de oven voor 30 minuten en eet smakelijk!

IMGP0278

Reageer