Heerlijke, suikervrije havermoutkoekjes met dadels!

HavermoutkoekjesMhmm! Ik heb heerlijke koekjes gebakken. En het allerbeste is dat deze havermoutkoekjes zuivelvrij, suikervrij, veganproof en vol met vezels zijn! Het recept komt van de blog Voedzo. Mijn vriendin had het iets aangepast en hier is nu mijn versie. Super makkelijk, super snel en super lekker!

Ingrediënten:
- 100 gr dadels (ontpit)
- 50 gr geraspte kokos
- 50 gr (spelt)meel
- 50 gr havermout
- 1 tl vanillepoeder
- 1 tl kaneel
- 70 ml water
- snufje zout
- scheutje agavesiroop (optioneel, eventueel ook te vervangen door honing of een andere natuurlijke zoetstof)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar. Hak de dadels in een keukenmachine tot kleine stukjes. Voeg hier de overige ingrediënten bij. Kneed met je handen het deeg en en maak van het deeg 10 balletjes, ter grootte van een walnoot. Leg deze balletjes op de bakplaat, druk ze zachtjes plat met je handen en schuif de bakplaat in de oven. Na 15 minuten zijn de klaar. Smullen maar!

Tip: Je kan de dadels ook vervangen door ander gedroogd fruit, zoals rozijnen, abrikozen, pruimen, etc.

2 Comments

  1. Astrid Langeveld says:

    13 March , 2014 at 23:27

    Ik heb ze gemaakt en ze zijn heel makkelijk te maken en erg lekker!! Bedankt voor het recept!

Leave a Reply to Astrid Langeveld Cancel reply