Home made pesto

home made pestoPesto alla Genovese. Groene pesto. Iedereen kent het wel. Het oorspronkelijke recept bevat enkel olijfolie, basilicum, pecorino en/of parmezaanse kaaspijnboompitten, knoflook en zout. Een heerlijke combinatie van smaken, lekker door de pasta, een salade of op brood. Maar wist je dat de veel (goedkope) pesto’s uit de supermarkten zonnebloemolie bevat, i.p.v. olijfolie? Cashewnoten i.p.v. pijnboompitten? In sommige potjes vind je ook aardappel, peterselie en witte wijn azijn. En wat dacht je van suiker en E-stoffen? Ook dat zit in veel soorten pesto. Allemaal ingrediënten die daar volgens mij niet thuis horen!

Mijn advies, maak je pesto zelf! Het is super makkelijk, super lekker en een stuk gezonder omdat je die suiker, e-stoffen en minder goede vetten weg kunt laten.

Ingrediënten (1 potje pesto)
- 40 gr pijnboompitten
- flinke bos basilicum
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 2 flinke scheuten olijfolie
- grof zeezout
- 1 teen knoflook

Bereiding:
Stop alle ingrediënten in een maatbeker met staafmixer, vijzel of keukenmachine en maal alles fijn. Je kunt met de hoeveelheden spelen om tot de juiste smaak en dikte te komen. Daarnaast kun je eindeloos variëren met ingrediënten. Bijvoorbeeld zongedroogde tomaten, olijven, geitenkaas, walnoten, etc. Eet smakelijk!

Reageer