Kruidige couscous salade met aubergine en kikkererwten

aubergine couscous feta kikkererwtenVandaag is het maandag, oftewel meet free monday. Ik was in mijn keukenkastje aan het kijken en had nog couscous en een blikje kikkererwten staan. Op de website van Jamie Oliver kwam ik een couscous salade tegen met aubergine en kikkererwten die mij erg lekker leek. In het recept wordt er een kruidenmengsel genaamd ras-el-hanout gebruikt. Bij de turk vond ik een zakje voor €1,45, dus dat vond ik het proberen wel waard! Het is een heerlijk, redelijk zoet en veelzijdig kruid met onder andere komijnzaad, kaneel, peper, koriander, kurkuma, chili en gember. Een kruidenmengsel die veel gebruikt wordt om couscous of vlees (lam of kip) op smaak te brengen. De kruiden is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden! Als je de meeste van de kruiden in huis hebt, kun je ook je eigen kruidenmengsel maken.

Ingrediënten (2 personen):
- 400 gr geroosterde kikkererwten
- 2 aubergines
- 60 gr. couscous
- halve citroen
- olijfolie
- klein bosje koriander
- kruiden: paprikapoeder, komijn, cayennepeper, peper, zout en ras-el-hanout (optioneel)

Bereiding:
Rooster de kikkererwten. Laat de couscous weken in een laagje kokend water en voeg wat citroensap, peper, zout en een tl ras-el-hanout toe. Laat dit staan zodat de smaken goed intrekken. Snijd ondertussen de aubergines in dunne plakken en smeer deze in met wat olijfolie, zout, peper en ras-el-hanout. Verwarm de grillpan en gril in lagen alle aubergineplakken. Als je alle aubergineplakken hebt gegrild, besprenkel deze dan met wat citroensap en snijd in kleine stukjes.

Meng nu alles met elkaar in een grote pan of kom, dus de auberginestukjes, de couscous en de kikkererwten. Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout. Snijd de koriander fijn en meng schep dit door het couscous mengsel. Garneer eventueel met feta en eet smakelijk!

couscous aubergine feta kikkererwten

 

 

3 Comments

  1. Mindy says:

    15 April , 2014 at 17:33

    Yes! Dit ga ik morgenochtend maken en dan in een bakkie meenemen naar Amsterdam. Had nog een shitload aan kikkererwten en was al van plan om ze in de couscous te gooien, nu heb je me een mooi receptje gegeven :-) thanks Marie!

Reageer