Lunch: Speltbrood, avocado en een zelf ‘gepocheerd’ ei

Lunch: avoado en eiHallo allemaal! Misschien dat sommige nog moeten ontbijten, terwijl het voor andere al bijna lunchtijd is. Hier is in ieder geval inspiratie voor een gezonde, lekkere en makkelijke lunch!

Het speltbrood kocht ik bij het Vlaamsch Broodhuys bij mij om de hoek. Zij hebben daar echt heerlijke en mooie producten, en elke dag vers brood van volkoren meel.

In mijn keukenkastje had ik nog een goed rijpe avocado liggen, die ik in plakjes sneed. Of een avocado rijp is, kun je makkelijk checken door er natuurlijk een beetje in te knijpen en te kijken of hij al zacht is, maar ook door het pitje aan de bovenkant eruit te halen en te kijken naar de kleur. Wanneer de kleur onder het pitje helder groen is, is de avocado rijp! Wanneer de kleur onder het pitje bruin of met vlekjes is, dan is de avocado niet meer goed. Wanneer de kleur nog te licht is, laat hem dan nog even een paar dagen liggen, bijvoorbeeld in je fruitschaal, dan gaat het rijpen sneller!

Wat betreft het gepocheerd ei, dat was voor mij de eerste keer. Ik las laatst een truc op Culy om zelf een ei te pocheren, gegarandeerd succes!

Stap 1: Zet een pannetje kokend water op.
Stap 2: Pak een medium kommetje en bedek het met een groot stuk vershoudfolie. Je kunt de folie met een beetje olijfolie insmeren, waardoor het ei op het eind makkelijker lost komt.
Stap 3: Breek het ei voorzichtig in het kommetje. Het ei ligt dus nu op het vershoudfolie.
Stap 4: Maak een bundeltje van het ei in vershoudfolie. Zorg dat er zo min mogelijk lucht bij zit.
Stap 5: Leg het bundeltje in de pan met kokend water. Na ongeveer 5, 6 minuten is je ‘gepocheerde’ ei klaar!

Eet smakelijk! En een fijne dag allemaal!

Reageer