Pasta di Twente

pasta katenspekHoi allemaal! Heeft iedereen Carnaval overleefd? Ik vond het een heerlijk weekend! Vanavond at ik met mijn vriendje. Hij was de kok en maakte pasta di Twente. Een recept van een van zijn vrienden. Niet helemaal healthy-proof maar super lekker! Als je de maaltijd iets minder vet zou willen maken, zou je de katenspek kunnen vervangen door kip of pijnboompitten (vega) en de kookroom door bijvoorbeeld kwark.

Ingrediënten:
- lenteui (klein bosje)
- 1 ui
- 100 gr katenspek (afdeling vleeswaren voor op brood)
- 250 gr champignons
- 150 gr volkoren penne
- flesje kookroom
- parmezaanse kaas
- zak rucola

Bereiding:
Snijd de lenteui in kleine ringen, snipper de ui, snijd de champignons in schijfjes en snijd de katenspek in reepjes. Kook de pasta.

Verwarm in een grote koekenpan of wok een scheut olijfolie en bak hierin eerst de ui. Voeg na ongeveer 3 minuten ook de champignons toe aan de pan. Voeg na 5 minuten ook de bosui en het katenspek toe. Roer regelmatig totdat alles is verwarm. Voeg na een paar minuutjes een flinke scheut kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatst de gekookte pasta toe aan de pan en roer alles goed door elkaar heen. Serveer met wat parmezaanse kaas en rucola.

Eet smakelijk!

Reageer