Pasta met spinaziepesto, walnoten en gegrilde kip

pasta met spinaziepesto en walnotenHallo allemaal! Weer tijd voor een nieuwe post. Bij mij nieuwe huis zit de Jumbo super dichtbij. Heel chill! Ze hebben daar, net als bij de AH, zo’n soort maandblad liggen met allerlei recepten die je gratis mee mag nemen. Er stond een recept in dat ik samen met een vriendin heb uitgeprobeerd en het is zeker een aanrader! Een variant op de traditionele pesto pesto, maar dan in plaats van basilicum gebruik je verse spinazie en de pijnboompitten vervang je door walnoten. De pasta heeft daardoor een iets meer notige smaak. Heerlijk! Het recept is iets aangepast in vergelijking met dat van de Jumbo, en ik had een restje over wat ik die dag erna mee nam naar mijn stage als lunch. Ook lekker om koud te eten dus!

Ingrediënten (3-4 personen):
- 200 gr gewassen verse spinazie
- 100 gr gepelde walnoten
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- 1 gesneden stuk oude geitenkaas (150 gr)
- 300 gr fusilli volkoren pasta
- 1 kipfilet (optioneel)
- 1 courgette
- 1 citroen

Bereiding:
Rooster de walnoten tot ze beginnen te kleuren. De helft hier van gebruik je voor het maken van de pesto, de andere helft als garnering. Houd ongeveer 4 handen spinazie apart voor later. De rest van de spinazie pureer je kort met de knoflook  (gebruik een keukenmachine of staafmixer). Voeg de spinazie telkens in kleine porties toe. Voeg vervolgens de helft van de walnoten, 4 el geraspte kaas en 4 el olijfolie toe. Pureer alles tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper. Is de pesto te droog, voeg nog wat olijfolie toe. Is de pesto te vloeibaar, voeg nog wat kaas of spinazie toe.

Kook de pasta. Snijd de courgette in halve maandjes en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie en citroensap. Bak de courgette voor ongeveer 8 minuutjes. Voeg in de laatste minuutjes ook de overgebleven spinazie toe en laat het slinken. Snijd de kipfilet over de lengte en horizontaal (snap je het nog?) in dunne plakken, smeer deze in met wat olijfolie, zout en peper en gril deze kort in een grilpan.

Giet de pasta af, terug in de pan en roer alle pesto hier doorheen. Voeg ook de gebakken courgette en spinazie toe aan de pan. Eet uit lekkere diepe pastaborden en garneer met de gegrilde kip, geraspte geitenkaas, walnoten en eventueel nog wat citroensap. Een heerlijke maaltijd! Een heerlijke avond!

pesta met spinaziepesto en walnoten

Reageer