Pasta pesto is waarmee het allemaal begon..

Pasta pestoPasta pesto. Ik denk dat iedereen het wel eens heeft gegeten of zelf gemaakt, en er zijn volgens mij wel 1000 variaties op te bedenken. Ik ken er inmiddels ook een paar, en misschien nog wel veel lekkerdere, hoogstaander en gezonder dan het recept dat zometeen hieronder beschreven staat, maar deze variatie is het eerste recept dat ik (van mijn eerste vriendje) leerde koken. Eigenlijk kun je zeggen dat mijn passie voor koken daar begonnen is? Of in ieder geval het besef dat het leuk is om zelf je eten klaar te maken en dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is.

Als ik weinig tijd heb en ik wil snel wat koken, dan maak ik nog wel eens deze pasta pesto. Meestal gebruik ik voor deze maaltijd pesto uit een potje. Ik weet dat het eigenlijk niet hoort! Dus als ik wat meer tijd heb, maak ik graag de pesto zelf. Met basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook ben je er eigenlijk al. En ook bij het maken van pesto’s kun je eindeloos variëren. Door een andere soort kruiden (munt), noot (walnoot, pistache), groente (zongedroogde tomaat, olijven) of kaas (schapen- of geitenkaas) te gebruiken, krijgt je pesto en dus je gerecht, een hele andere smaak.

Ingrediënten (2 personen):
- handje pijnboompitten
- 150 gr volkoren pasta
- 1 kipfilet
- 400 gr spinazie a la creme
- 2 el pesto
- parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding:
Zet een pan water op en voeg als het kookt de pasta toe. Verwarm de spinazie in een aparte pan. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Haal de pijnboompitten uit de pan en verwarm een flinke scheut olie in de pan. Voeg de stukjes kip toe en bak deze goudbruin.

Giet de pasta af en gooi de pasta weer terug in de pan. Meng twee eetlepels pesto door de pasta heen en voeg dan ook de spinazie toe aan de pan. Schep de pasta op je bord en garneer met de stukjes kip, pijnboompitjes en eventueel wat parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

 

4 Comments

Reageer