Pasta, simpel en lekker

pasta aubergine tomaten ricottaGister kookte ik samen met een vriendinnetje en maakten we deze heerlijke en simpele pasta met aubergine en ricotta. Het recept is heel puur van smaak, zoals Italiaans eten bedoeld is.

Ingrediënten (2 personen):
- hand pijnboompitten
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 aubergine, fijn gesneden
- 500 gr gezeefde tomaten
- 150 gr tagliatelle (vers of spelt)
- ricotta
- bosje basilicum

Bereiding:
Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze goudbruin kleuren. Zet een pan met water op (voor de pasta). Snipper de ui en snijd de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een scheut (kokos)olie in een koekenpan en bak eerst de rode ui voor ongeveer 2 minuutjes. Voeg de aubergine toe en wat peper en bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 7 minuten. Roer regelmatig.

Kook ondertussen de pasta. Voeg de gezeefde tomaten toe aan de aubergine en laat het geheel voor 2 minuutjes pruttelen. Giet de pasta af en doe de pasta bij de tomatensaus in de pan. Roer alles goed door elkaar heen. Serveer in diepe borden en garneer met ricotta, een handje blaadjes basilicum en pijnboompitten.

Eet smakelijk!

IMGP0278

 

 

One Comment

  1. says:

    8 April , 2014 at 15:30

    […] ricotta en een paar blaadjes basilicum in de koelkast liggen. Dat had ik nog over van de heerlijke pasta die ik laatst maakte dus dat gooide ik er bij. Ik gebruikte kokosolie om mee te bakken en wat […]

Reageer