Receptreview: Quinoakoekjes Allerhande

quinoa koekjes bloemkoolLaatst vroeg iemand mij of er wel eens een recept mislukt. Natuurlijk mislukt er wel eens iets of is een maaltijd minder lekker dan ik had gehoopt. Maar meestal kan ik als ik een recept lees goed inschatten of ik het lekker ga vinden en of het gaat lukken. Echter.. dit recept uit de Allerhande viel helaas tegen.

Ik weet niet of jullie de nieuwe Allerhande al hebben gezien? Het thema deze maand is ‘dagje bewust’. Ook bij Albert Heijn kun je inmiddels allerlei superfoods, suikervervangers, alternatieven voor bloem en andere gezonden producten vinden. Heel fijn! Ik vind het echt super om te zien dat gezondere producten steeds makkelijker beschikbaar worden voor de consument en dat Albert Heijn een Allerhande besteedt aan ‘gezonde voeding’. Natuurlijk staan er nog steeds een hoop advertenties in van merken en producten die allerlei suikers en e-nummers bevatten, maar er staan ook een aantal leuke en inspirerende dingen in!

Terug naar het recept van Allerhande. Ik maakte de quinoakoekjes met bloemkool. Eigenlijk zocht ik een nieuwe soort vegetarische burger. De bietenburgers maak ik regelmatig en zijn nog steeds een succes. Deze quinoakoekjes zijn helaas minder lekker. Ze zijn redelijk droog en een beetje vlak en saai van smaak. Ook kost het behoorlijk wat tijd om het gehele ‘beslag’ op te bakken in koekjes.  Ze zijn wel redelijk makkelijk om te maken en gezond. Bij de quinoakoekjes at ik gegrilde aubergine, tsatsiki en naanbrood, dat was wel lekker! De quinoakoekjes zelf zijn dus geen aanrader, maar toch benieuwd naar het recept? Bekijk het hieronder.

Ingrediënten (3 personen):
- 160 gr quinoa
- 250 gr bloemkool in roosjes
- 2 bosui
- 15 gr verse tijm, alleen de blaadjes
- 2 tenen knoflook
- 100 gr feta
- 3 eieren
- 65 gr volkorenbloem
- olijfolie
- zout en peper

Bereiding:
Kook de quinoa volgens de aanwij­zingen op de verpakking.

Doe de bloemkool, bosui, knoflook en tijm in de keukenmachine en maal het tot bloemkoolkruim. Voeg de feta toe. Doe het bloemkoolmengsel in een kom en roer de eieren en de bloem erdoor. Voeg daarna de quinoa toe en meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit 2 el olie in een koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels 4 hoopjes van 1 el beslag in de pan, druk iets aan en bak een paar minuten goudbruin en gaar. Herhaal met de rest van het beslag. Eet smakelijk!quinoa koekjes bloemkool

 

One Comment

  1. Mindy says:

    27 May , 2014 at 17:54

    Marie! Ik heb laatst champignonburgers gemaakt. Geen vlees en super lekker (vullend). Moet je me maar even aan herinneren als ik je weer zie :)

Reageer