Suikervrij bananenbrood met dadels

bananenbroodHalf 2 ‘s middags en het voelt alsof er al een hele dag voorbij is! En de zon schijnt! Vanochtend lekker gesquasht met een vriendin, daarna boodschapjes gedaan, wat gewerkt vanaf mijn laptop en een bananenbrood gebakken! Het is suikervrij, makkelijk, gezond en heerlijk! Het recept komt van een blog en een vriendin van mij maakt hem regelmatig. Heerlijk als tussendoortje om mee te nemen, ‘s avonds bij een kop thee of misschien wel als een deel van je ontbijt/lunch? Hier is in ieder geval het recept!

Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 200 gr dadels
- 50 gr walnoten
- 1 ei
- 1 el kokosolie
- 60 ml (ongezoete) amandelmelk
- 225 gr speltbloem (ander bloem kan ook)
- 6 gr bakpoeder
- 2 tl kaneel

bananenbroodBereiding
Heb je een keukenmachine? Lucky you! Dan is het beslag heel snel klaar. Maar met een blender/staafmixer lukt het ook!

Verwarm de oven op 180 graden en vet alvast een cakevorm in met bijvoorbeeld kokosolie of gebruik een stukje bakpapier. Snijd alvast een banaan in kleine plakjes en snij de helft van de dadels in kleine stukjes.

 

bananebroodMix 2 bananen, de helft van de dadels, de walnoten, het ei, de kokosolie een de amandelmelk tot een kleverig beslag. Voeg de bloem, bakpoeder, kaneel toe. Meng nu ook de andere helft van de dadels door het beslag heen en giet het beslag in de cakevorm. Strijk het beslag glad en garneer de cake met plakjes banaan. In de oven voor 45 minuten en smullen maar!

Reageer