Zelfgemaakte burgers met gegrilde groenten en avocadodip

runderburger avocadodip

Hoi lieve allemaal! Vandaag weer een post over de heerlijke avondmaaltijd die ik gister met een vriend at. Niet super super gezond, maar echt heel erg lekker! Je moet er wel even de tijd voor nemen (ongeveer 40 minuten) om alles klaar te maken, maar met goed gezelschap, een lekker glas rode wijn en de radio aan in de keuken, kan ik daar heel erg van genieten.

Het gerecht bestaat eigenlijk uit allemaal kleine hapjes (zelfgemaakte burgers, naanbrood, gegrilde groentes) en met de avocadodip wordt het echt een geheel. Het is echt super lekker! Veel verschillende smaken die goed samen gaan. Een maaltijd om echt de tijd voor te nemen en je handen bij te gebruiken!

Ingrediënten:
- 300 gr half-om-half gehakt (100% rundvlees kan ook)
- 1 ei
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 knoflookteentjes, geperst
- 1 rode peper, fijngesneden (optioneel)
- paar takjes verse koriander, fijngesneden
- paneermeel
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 citroen
- 1 Patak’s Naanbrood koriander/knoflook
- 1 rijpe avocado
- yoghurt
- mayonaise (optioneel)
- kruiden: zout, peper, kerriepoeder, cayenne peper, paprika poeder

Bereiding:
Voeg het gehakt, ei, gesnipperde ui, geperste knoflook, gesneden koriander, paneermeel en lekker veel van alle kruiden toe aan een kom. Kneed alles goed door elkaar en voeg eventueel nog wat paneermeel toe als het gehakt nog te vochtig is. Maak vier of 5 ballen van het gehakt en druk deze plat tot burgers.

Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Smeer de plakjes in met olijfolie, zout en peper en gril alle plakjes voor een paar minuten in een grilpan (dit kan in ongeveer 4 ladingen). Als de plakjes klaar zijn, leg ze op een bord en besprenkel ze met citroensap. Hierdoor komen de smaken beter naar boven, behouden de groentes hun kleur en zijn ze fris van smaak. Heerlijk! Maak ondertussen de avocadodip door de avocado, 4-5 lepels yoghurt, een flinke schep mayonaise, wat citroensap, gesneden koriander en kruiden in een kom te roeren met een vork. Gebruik hier eventueel een keukenmachine voor.

Gril nu ook de burgers met de grilpan. Zorg dat de burgers aan beide kant ongeveer 4 minuten worden gegrild tot de goed bruin zijn. Bekijk in de tussentijd hoe je het naanbrood moet afbakken. Dit kan met de oven, een broodrooster of in een pan.

Als alles klaar is kun je alles in verschillende kommetjes en met borden op tafel presenteren.

 

Eet smakelijk!

avocadodip gegrilde burger

2 Comments

Reageer