Zelfgemaakte mueslirepen

gezonde mueslirepenIk zocht de laatste tijd naar een recept voor gezond, makkelijk en lekker tussendoortje. Het is zo makkelijk om een ongezond tussendoortje te pakken als je op je werk of aan het studeren bent. Een snicker, een muffin, een eierkoek. Allemaal heel lekker, maar ook boordevol met suiker! Op de blog www.lekkerensimpel.com kwam ik een leuk recept tegen voor mueslirepen. Ze zijn dan wel vrij van geraffineerde suikers, maar er gaat wel nog redelijk wat honing in. Honing is een gezondere vervanger van witte suiker omdat het honing naast suiker ook andere voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen bevat. Hierdoor is de suiker uit honing makkelijker te verteren en controleert het je bloedsuiker meer. Honing blijft echter een erg geconcentreerd product, met hoog percentage aan suikers. Eet honing dus met mate.

Terug naar het recept. De mueslirepen zijn makkelijk en snel te maken en erg lekker! Je kunt de repen voor zeker drie dagen bewaren, afgesloten en gekoeld in de ijskast. Ik heb het recept van lekkerensimpel iets aangepast. Lees hieronder hoe je de mueslirepen moet maken.

Ingrediënten (6-8 mueslirepen):
- 50 gr boter of olie (bv. kokosolie of pompoenpitolie)
- 3 el honing
- 100 gr noten/zaden/gedroogd fruit. Ik gebruikte een handje van: amandelen, walnoten, pecannoten, paranoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, geraspte kokos en rozijnen
- 100 gr havermout
- 2 tl kaneel
- cakevorm of andere kleine ovenschaal

Bereiding:
Smelt de boter in een pannetje en voeg de honing toe. Laat dit nu 3-4 minuten zachtjes pruttelen. Maal ondertussen de havermout, noten/zaden/gedroogd fruit en de kaneel met een keukenmachine of hakmes.

Zet het vuur uit en voeg de havermout en noten toe. Roer alles goed door elkaar. Leg een stuk bakpapier in de cakevorm en schep hier het havermoutmengsel in. Druk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor ongeveer 6 uur en haal het bakpapier uit de vorm. Snijd het blok in reepjes. Je kunt zelf de grootte bepalen. Eet smakelijk!gezonde mueslirepen

 

4 Comments

  1. Esther van Soelen says:

    31 March , 2014 at 13:08

    De tweede ronde staat nu in de koelkast, erg lekker! Probeer ook achter gezonde snacks te komen dus ben erg fan van dit soort berichtjes van jou! X

  2. Josje says:

    4 May , 2014 at 20:37

    Ik ben bijna klaar met mijn mueslireepjes, zag alleen pas laat dat deze 6 uur in de koelkast moeten! Dus maak ik gewoon ook nog koekjes volgens één van je recepten, wil zometeen al iets lekkers eten namelijk ;)

Reageer