Zoete muffins met wortel

zoete muffins met wortelraspAfgelopen week at ik bij een vriendin en maakten we deze heerlijke zoete muffins met wortel. Het originele recept komt van de Groene Meisjes. Ik vind ze erg lekker van smaak. Door de rozijnen, kokos, kaneel en agavesiroop zijn de muffins best wel zoet en proef je de wortel eigenlijk niet meer. De muffins zijn redelijk ‘sticky’ van structuur. Je kunt ze eten bij je ontbijt, als lunch, als snack of zelfs als dessert.

In het recept van de Groene Meisjes gebruiken ze wortelpulp (het overblijfsel van wortelsap met een slowjuicer). Een slowjuicer hadden wij helaas niet in huis, dus gebruikten we wortelrasp. Hierdoor worden de muffins denk ik iets natter. Om dit te voorkomen zou je de wortelrasp kunnen drogen met een theedoek of minder plantaardige melk toevoegen. Daarnaast wordt in het recept gebruik gemaakt van ‘cup maten’. Haha, ik zie nu pas de dubbele betekenis. Maar anyway! Wij gebruikten hier gewoon een theemok voor waar ongeveer 200-250 ml in gaat. En wees niet zuinig met kruiden. Gebruik lekker veel kaneel en/of koekkruiden. Het is een makkelijk recept en de meeste ingrediënten heb je misschien al in huis!

Ingrediënten (10-12 muffins):
- 1 3/4 cup havermout
- 1 cup wortelrasp
- 2-3 tl bakpoeder
- 3 tl kaneel en/of koekkruiden
- snufje zout
- 1 cup plantaardige melk, wij gebruikte ongezoete amandelmelk
- 1/4 cup rozijnen
- 1/4 cup kokos
- 1/4 cup agavesiroop
- 12 muffinvormpjes

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Maal de havermout klein met een keukenmachine totdat het meel geworden is.

Mix in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar met een lepel of met je hand. Schep het mengsel in de muffinvormpjes. Plaats de muffinvormpjes in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Check  met een satéprikker of de muffins al gaar zijn. Als de satéprikker droog uit de muffins komt, zijn ze klaar.

Eet smakelijk!

Reageer