Gezonde bieten salade met appel en feta

rode bieten salade met fetaTijd voor een heerlijk, makkelijk, gezond en zomers recept! Salade met onder andere rode bieten, feta en linzen. Vegetarisch en glutenvrij. Ik had twee weken geleden een bijeenkomst op mijn stage en toen maakte we deze salade als lunch. Super lekker! Gister maakte ik het recept voor twee personen. Een portie als avondeten en een portie mee als lunch. Bekijk hieronder wat je nodig hebt.

Ingrediënten (twee porties):
- zakje veldsla
- blik linzen (400 gr)
- potje rode bieten (370 gr)
- 1 appel
- 100 gr feta
- handje walnoten
- sap van halve citroen (optioneel)

Bereiding:
Laat de rode bieten uitlekken en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de appel in kleine blokjes. Laat de linzen uitlekken. Hak of breek de walnoten in kleine stukjes

Bouw de salade op: begin met veldsla, strooi daarna de linzen er over heen. Voeg dan de bieten en appel toe. Kruimel de feta over de salade heen en strooit als laatste een handje walnoten over de salade. Je kunt wat citroensap gebruiken als dressing, maar door het vocht van de bieten, linzen en feta is het niet noodzakelijk.

Et voilà, de salade is klaar! Eet smakelijk!

rode bieten salade

 

2 Comments

  1. Astrid says:

    9 April , 2014 at 17:44

    Erg lekker! Elke keer als je bijt krijg je een andere smaakexplosie in je mond, heel apart en lekker voedzaam!

Reageer