Zomerse maaltijdsalade met mango, kip en geitenkaas

kipsalade met mango, spinazie en geitenkaasVanavond maakte ik een lekkere lichte maaltijdsalade. Het recept stond een paar jaar geleden in de Allerhande en ik was hem nog steeds niet vergeten! De geitenkaas, mango en kip gaan heel goed met elkaar samen. Je kunt eventueel ook nog wat pasta koken en aan de maaltijd toevoegen. Het is een makkelijk en gezond recept.

Ingrediënten (3 personen):
- handje pijnboompitten
- 300 gr kipfilet
- 1 rijpe mango
- 1 teen knoflook, geperst
- 300 gr verse spinazie
- 75 gr slamelange
- halve komkommer
- 125 gr geitenkaas honing
- balsamicoazijn

Bereiding:
Rooster de pijnboompitten goudbruin. Snijd de kipfilet over de lengte en horizontaal in dunne plakken. Smeer de kipfilet in met olijfolie, zout en peper en gril deze kort in een grillpan. Schil ondertussen de mango en snijd deze in reepjes. Snijd ook de komkommer in dunne plakjes

Verhit 2 el olie in een wok. Voeg de knoflook en spinazie in delen toe. Laat de spinazie slinken en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de sla en komkommer over 3 borden. Schep de spinazie erop en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg de kip en mango toe. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de azijn.

Eet smakelijk!

 

Reageer